Der findes mange web-API'er (Application Programming Interfaces) i dag, men nogle af de mest populære er:
Google Maps API: Google Maps API bruges til at opbygge webapplikationer, der bruger Google Maps. Det har værktøjer som geokodning, sporing og søgning, der kan bruges til at lave tilpassede kort og lokationsbaserede apps.
Facebook API: Facebook API: Facebook API'et bruges til at bygge webapps med Facebook-funktioner. Det har værktøjer som login, deling og en social graf, der kan bruges til at lave apps til sociale netværk og markedsføring.
Twitter API: Twitter API: Twitter API'et bruges til at bygge webapps med Twitter-funktioner. Det har værktøjer som tweets, feeds og søgning, der kan bruges til at lave apps til sociale netværk og markedsføring.
API fra Amazon Web Services (AWS): Webapps kan bruge AWS API til at oprette forbindelse til Amazons cloud-tjenester. Det har værktøjer som lagring, databehandling og e-mail, der kan bruges til at lave cloud-baserede apps.
PayPal API: PayPal API bruges til at tilføje funktioner fra PayPal til webapps. Det har en række værktøjer, der kan bruges til at lave e-handelsapps, f.eks. betalingsbehandling, returnering og reklamationer.
Google Drive API: Google Drive API bruges til at lave webapps, der bruger Google Drive-funktioner. Det har en række værktøjer, f.eks. filkontrol, deling og synkronisering, som kan bruges til at lave applikationer, der hjælper folk med at arbejde sammen og få tingene gjort.
LinkedIn API: LinkedIn API'et bruges til at tilføje funktioner fra LinkedIn til webapps. Det har en række funktioner, f.eks. login, personlige data og jobannoncer, som kan bruges til at lave applikationer til professionelt netværk og ansættelse.
API står for Application Programming Interface. YouTube API bruges til at tilføje YouTube-funktioner til webapps. Det har en række værktøjer, f.eks. videostyring, visning og søgning, som kan bruges til at lave apps til deling og salg af videoer.
Dette er blot nogle få af de mest almindelige computer-API'er, som folk bruger i dag. Når du bruger web-API'er, kan du spare tid på programmering, tilføje flere funktioner og gøre brugeroplevelsen bedre.