Vores samling af vores artikler

Relaterede artikler til hvad Antrow leverer af tjenester

Fordel ved at implementere Google Maps-ruttetjeneste ved migrering af en MS-Access-database til en webapp

Fordel ved at implementere Google Maps-ruttetjeneste ved migrering af en MS-Access-database til en webapp

Fordel ved at implementere Google Maps-ruttetjeneste ved migrering af en MS-Access-database til en webapp 14. marts 2023
Forfatter: Allan Robinson

Det kan være en skræmmende opgave at migrere en MS-Access-database til en webapp, men med de rigtige værktøjer og tjenester kan processen gøres mere smidig og effektiv. Et sådant værktøj er Google Maps' rutetjeneste, som kan give flere fordele, når den bruges sammen med migreringsprocessen.

En af de primære fordele ved at bruge Google Maps' rutetjeneste, når man migrerer en MS-Access-database til en webapp, er, at den kan hjælpe med processen med datavisualisering. Når data migreres til en webapp, er det ofte nødvendigt at præsentere dataene i et mere visuelt tiltalende format. Google Maps kan hjælpe med dette ved at levere en kortbaseret grænseflade til visning af data, hvilket kan være særligt nyttigt, når der er tale om positionsbaserede data.

En anden fordel ved at bruge Google Maps rutetjeneste er, at den kan hjælpe med processen med dataanalyse. Når man migrerer en MS-Access-database til en webapp, er det ofte nødvendigt at analysere dataene for at identificere tendenser, mønstre og andre nyttige oplysninger. Ved at bruge Google Maps rutetjeneste bliver det lettere at visualisere og analysere data relateret til steder, afstande og rejsetider. Dette kan være særligt nyttigt for virksomheder, der er afhængige af logistik og transport.

Google Maps rutetjeneste kan også tilbyde flere fordele for slutbrugerne af webappen. Den kan f.eks. hjælpe brugerne med nemt at finde placeringen af en bestemt adresse, få vejvisning til en destination eller beregne afstanden mellem to punkter. Dette kan være særligt nyttigt for webapps, der involverer rejser eller transport, f.eks. apps til samkørsel, leveringstjenester eller apps til rejseplanlægning.

Fordele ved at centralisere MS-Access-databaser i en enkelt SQL-server i stedet for at replikere dataene manuelt

Fordele ved at centralisere MS-Access-databaser i en enkelt SQL-server i stedet for at replikere dataene manuelt 16. marts 2023
Forfatter: George Brown

Der er flere fordele ved at centralisere MS-Access-databaser på en enkelt SQL-server i stedet for at replikere dataene manuelt:

 • Forbedret datakonsistens: Ved at centralisere dataene på en enkelt SQL-server kan du sikre, at alle brugere arbejder med den samme version af dataene. Dette eliminerer risikoen for datainkonsistens, der kan opstå, når forskellige brugere har forskellige versioner af de samme data.
 • Bedre datasikkerhed: En centraliseret SQL-server kan konfigureres med robuste sikkerhedsfunktioner for at beskytte dataene mod uautoriseret adgang. Dette omfatter funktioner som kryptering, autentificering og autorisering, som ikke er tilgængelige i MS-Access.
 • Bedre datastyring: Centralisering af dataene i en enkelt SQL-server gør det lettere at administrere dataene. Du kan bruge SQL Server Management Studio til at udføre opgaver som sikkerhedskopiering og gendannelse, overvåge ydeevne og administrere sikkerhed.
 • Skalerbarhed: Efterhånden som dine data vokser, kan en centraliseret SQL-server skaleres for at imødekomme den øgede datamængde. Dette eliminerer behovet for at replikere dataene manuelt, hvilket kan være tidskrævende og fejlbehæftet.
 • Integration med andre systemer: En centraliseret SQL-server kan integreres med andre systemer, f.eks. business intelligence-værktøjer eller brugerdefinerede applikationer. Dette giver dig mulighed for at udnytte SQL Serverens styrke til at få indsigt i dine data og træffe bedre forretningsbeslutninger.
Samlet set kan centralisering af MS-Access-databaser i en enkelt SQL-server give betydelige fordele med hensyn til datakonsistens, sikkerhed, administration, skalerbarhed og integration.

Hvad er en Kvantecomputer

Hvad er en Kvantecomputer 22. marts 2023
Forfatter: Christine Smith

Kvantecomputere er en ny måde at bygge computere på, som anvender kvantemekanikkens principper til at behandle information. I traditionelle computere lagres information i bits, som enten kan være 0 eller 1. I en kvantecomputer lagres information i kvantebits, eller qubit'er, som kan eksistere som både 0 og 1 på samme tid.

Denne egenskab ved qubits kaldes superposition og gør det muligt for kvantecomputere at udføre flere beregninger samtidig. Kvantecomputere anvender desuden en anden egenskab ved kvantemekanikken, der kaldes for sammenfiltring, som gør det muligt at forbinde to qubits på en sådan måde, at tilstanden af den ene qubit øjeblikkeligt kan påvirke tilstanden af den anden, uanset hvor langt de er fra hinanden.

Disse egenskaber gør kvantecomputere ekstremt kraftfulde og i stand til at løse visse problemer meget hurtigere end traditionelle computere. Det er dog stadig en vanskelig opgave at bygge og programmere kvantecomputere, og de er endnu ikke bredt tilgængelige til almindelig brug

Hvilke licensomkostninger kan du spare, når du migrerer fra en MS-Access-databaseapplikation til en webapp-applikation?

Hvilke licensomkostninger kan du spare, når du migrerer fra en MS-Access-databaseapplikation til en webapp-applikation?

Hvilke licensomkostninger kan du spare, når du migrerer fra en MS-Access-databaseapplikation til en webapp-applikation? 22. marts 2023
Forfatter: Mike Peterson

Omkostningsbesparelserne ved at migrere fra en Microsoft Access-databaseapplikation til en webapp-applikation kan variere afhængigt af organisationens specifikke behov og krav. Der er dog nogle potentielle omkostningsbesparelser at overveje:

Microsoft Access-licensomkostninger: Microsoft Access kræver en licens for at kunne bruges. Hvis en organisation har flere brugere, der har brug for adgang til databasen, kan omkostningerne til disse licenser hurtigt løbe op. Ved at migrere til en webapp-applikation kan behovet for individuelle licenser elimineres eller reduceres, hvilket resulterer i omkostningsbesparelser.

Udgifter til hardware: Drift af en Microsoft Access-databaseapplikation kan kræve betydelige hardwareressourcer, f.eks. en dedikeret server. Ved at migrere til en webapp-applikation kan behovet for dedikeret hardware elimineres eller reduceres, hvilket resulterer i besparelser.

Udgifter til vedligeholdelse og support: Microsoft Access-databaseapplikationer kan kræve løbende vedligeholdelse og support, hvilket kan være dyrt. Ved at migrere til en webapp-applikation kan behovet for løbende vedligeholdelse og support reduceres, hvilket kan medføre besparelser.

Skalerbarhed: Microsoft Access-databaseapplikationer kan have begrænsninger med hensyn til skalerbarhed. Ved at migrere til en webapp-applikation kan der opnås større skalerbarhed og vækstpotentiale, hvilket kan medføre potentielle omkostningsbesparelser i det lange løb.

Business case til migrering af MS-Access til en webapp

Business case til migrering af MS-Access til en webapp 28. februar 2023
Forfatter: Hans Müller

Indledning:

Microsoft Access er et populært databaseadministrationssystem, der er blevet brugt af virksomheder af alle størrelser til at gemme og administrere deres data. Men efterhånden som virksomhederne vokser og deres behov bliver mere komplekse, bliver begrænsningerne i Access tydelige. I sådanne tilfælde bliver det vigtigt at migrere Access til en webapp. I denne business case vil vi undersøge årsagerne til at migrere Access til en webapp og de fordele, det kan give.

Grunde for til at migrere MS-Access til en webapp:

 • Skalerbarhed: Access er designet til at fungere med et begrænset antal brugere, og efterhånden som antallet af brugere vokser, kan systemet blive langsomt og upålideligt. Ved at migrere Access til en web-app kan virksomheder skalere deres applikationer for at opfylde behovene hos en voksende brugerbase.
 • Tilgængelighed: Access-databaser er typisk gemt på en lokal computer eller et lokalt netværk, hvilket gør det vanskeligt for brugerne at få adgang til databasen fra uden for kontoret. Med en webapp kan brugerne få adgang til applikationen fra et hvilket som helst sted med en internetforbindelse.
 • Sikkerhed: Access-databaser lagres lokalt, hvilket gør dem sårbare over for datatab som følge af hardwarefejl eller andre katastrofer. En webapp er derimod typisk hostet på en cloudserver, hvilket giver en mere sikker og pålidelig måde at lagre og administrere data på.
 • Samarbejde: Access-databaser er designet til at arbejde med en enkelt bruger ad gangen, hvilket gør det vanskeligt for flere brugere at samarbejde om et projekt. En webapp er derimod designet til samarbejde, så flere brugere kan arbejde på det samme projekt samtidig.

Fordele ved at migrere MS-Access til en webapp:

 • Forbedret effektivitet: Med en web-app kan virksomheder automatisere processer og strømline arbejdsgange, hvilket reducerer den tid og indsats, der kræves for at administrere data.
 • Øget produktivitet: Ved at give medarbejderne adgang til data hvor som helst kan en web-app øge produktiviteten og hjælpe medarbejderne med at træffe mere velinformerede beslutninger.
 • Reducerede omkostninger: En web-app kan hjælpe virksomheder med at reducere omkostningerne ved at fjerne behovet for dyr hardware og software og ved at reducere den tid og indsats, der kræves for at administrere data.
 • Forbedret brugeroplevelse: En veldesignet webapp kan give brugerne en intuitiv og brugervenlig grænseflade, hvilket gør det lettere at administrere og få adgang til data.

Konklusion:

Det kan give virksomhederne en række fordele, herunder øget effektivitet, øget produktivitet, lavere omkostninger og bedre brugeroplevelse. Selv om processen med at migrere fra Access til en web-app kan være udfordrende, er de fordele, den giver, indsatsen værd. Ved at tage webteknologiens styrke til sig kan virksomheder tage deres datastyring til det næste niveau og opnå større succes.

Flytning af en MS-Access-database ind i skyen kan give flere omkostningsfordele for virksomheder

Flytning af en MS-Access-database ind i skyen kan give flere omkostningsfordele for virksomheder 26. februar 2023
Forfatter: Gabi Bauer

Flytning af en MS-Access-database til skyen kan give virksomheder flere omkostningsfordele, herunder:

Reducerede hardwareomkostninger: Ved at flytte MS-Access-databasen til skyen kan virksomheder reducere behovet for hardware og infrastruktur på stedet, f.eks. servere og lagerenheder. Dette kan resultere i betydelige omkostningsbesparelser for virksomheder, da de ikke længere behøver at investere i og vedligeholde dyr hardware.

Lavere vedligeholdelsesomkostninger: Med cloud-baserede MS-Access-databaser kan virksomheder reducere de vedligeholdelses- og supportomkostninger, der er forbundet med administration af hardware og software på stedet. Cloud-udbyderen er ansvarlig for at administrere og vedligeholde hardware og infrastruktur, så virksomhederne kan fokusere på deres kerneaktiviteter.

Øget skalerbarhed: Cloud-baserede MS-Access-databaser kan skaleres op eller ned afhængigt af virksomhedens behov. Det betyder, at virksomheder kan tilføje eller fjerne ressourcer efter behov uden at skulle investere i yderligere hardware eller infrastruktur.

Forbedret sikkerhed: Cloud-udbydere tilbyder avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte MS-Access-databaser mod uautoriseret adgang og databrud. Dette omfatter firewalls, systemer til registrering og forebyggelse af indbrud og datakryptering. Cloud-udbydere har også dedikerede teams til at overvåge og reagere på sikkerhedstrusler.

Forbedret tilgængelighed: Cloud-baserede MS-Access-databaser kan tilgås fra et hvilket som helst sted med en internetforbindelse, hvilket kan forbedre produktiviteten og samarbejdet. Dette kan også resultere i omkostningsbesparelser ved at reducere behovet for on-premise hardware og infrastruktur.

Samlet set kan flytning af en MS-Access-database til skyen give virksomheder betydelige omkostningsfordele, herunder reducerede hardware- og vedligeholdelsesomkostninger, øget skalerbarhed, forbedret sikkerhed og forbedret tilgængelighed.

Jeg vil flytte min gamle MS-Access-database til internettet, hvad skal jeg gøre

Jeg vil flytte min gamle MS-Access-database til internettet, hvad skal jeg gøre 22. februar 2023
Forfatter: Charlie Schmidt

Hvis du vil flytte din gamle MS-Access-database til internettet, har du et par muligheder at overveje, afhængigt af dine behov og tekniske muligheder. Her er et par forslag:

Brug Microsofts Power Apps: Microsoft Power Apps er en platform, der giver dig mulighed for at oprette brugerdefinerede forretningsapplikationer, der kan køre på nettet eller på mobile enheder. Du kan bruge den til at oprette en webapplikation, der opretter forbindelse til din eksisterende MS-Access-database, og derefter kan du hoste webapplikationen i skyen. Denne mulighed kræver ingen erfaring med kodning og er relativt nem at bruge.

Overfør din Access-database til en cloud-baseret database: Du kan migrere din MS-Access-database til en cloud-baseret database, f.eks. Microsoft Azure SQL Database eller Amazon RDS, og derefter bruge en webapplikationsramme, f.eks. ASP.NET, Java eller PHP, til at oprette en webapplikation, der opretter forbindelse til den cloud-baserede database. Denne mulighed kræver en vis teknisk viden og erfaring.

Brug et værktøj fra en tredjepart: Der findes mange værktøjer fra tredjeparter, som kan hjælpe dig med at konvertere din MS-Access-database til en webbaseret applikation. Nogle populære muligheder omfatter Antrow Softwares migrationstjenester. Disse tjenester kræver typisk ingen erfaring med kodning og er designet til at forenkle processen med at konvertere din database til en webbaseret applikation.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt at planlægge omhyggeligt og teste grundigt for at sikre, at din webbaserede applikation opfylder dine krav og fungerer efter hensigten. Du bør også overveje sikkerhed og databeskyttelse, når du migrerer din database til internettet.

hvordan man migrerer en Access-database til SQL Server

hvordan man migrerer en Access-database til SQL Server 21. februar 2023
Forfatter: George Brown

Overførsel af en Access-database til SQL Server omfatter flere trin. Her er en oversigt over processen:

Opret en ny SQL Server-database: Start med at oprette en ny database i SQL Server, som skal bruges til at gemme dataene fra Access-databasen.

Opsæt en ODBC-forbindelse: Dernæst skal du oprette en ODBC-forbindelse (Open Database Connectivity) til Access-databasen. For at gøre dette skal du gå til Kontrolpanel på din computer og finde ODBC Data Source Administrator. Derfra skal du vælge fanen System DSN og klikke på knappen "Tilføj" for at oprette en ny forbindelse.

Brug SQL Server Migration Assistant: Microsoft tilbyder et værktøj kaldet SQL Server Migration Assistant (SSMA), som kan hjælpe dig med at migrere din Access-database til SQL Server. Du skal downloade og installere værktøjet og derefter bruge det til at oprette forbindelse til både Access-databasen og den SQL Server-database, du oprettede i trin 1.

Tilknyt Access-databasen til SQL Server: Når du har oprettet forbindelse til begge databaser, vil SSMA bede dig om at mappe Access-databasen til SQL Server-databasen. Dette indebærer, at du skal vælge de tabeller, kolonner og andre databaseobjekter, du vil migrere, og angive, hvordan de skal oversættes til SQL Server-formatet.

Kør migreringen: Når du har kortlagt Access-databasen til SQL Server-databasen, kan du køre migreringsprocessen. Dette vil kopiere dataene fra Access-databasen til SQL Server-databasen, samtidig med at de konverteres til det passende format til SQL Server.

Test den nye database: Når migreringen er færdig, er det vigtigt at teste den nye SQL Server-database grundigt for at sikre, at alle data blev kopieret korrekt, og at alt fungerer som forventet.

Alt i alt kan det være en kompleks proces at migrere en Access-database til SQL Server, men det er et vigtigt skridt, hvis du skal skalere din database eller udnytte de avancerede funktioner, som SQL Server tilbyder.

Fordele ved at have mulighed for at eksportere data fra en webapplikation

Fordele ved at have mulighed for at eksportere data fra en webapplikation 23. februar 2023
Forfatter: Gabi Bauer

Der er flere fordele ved at have mulighed for at eksportere data fra en webapplikation i formater som Excel eller PDF:

Brugervenlighed: Excel og PDF er almindeligt anvendte formater, så brugerne er fortrolige med dem og kan nemt åbne og manipulere dataene. Det gør det nemt for brugerne at dele dataene med andre eller importere dem til anden software.

Dataanalyse: Excel er et kraftfuldt værktøj til dataanalyse og giver brugerne mulighed for at udføre beregninger, oprette diagrammer og grafer samt sortere og filtrere data. Dette kan være særligt nyttigt til store datasæt.

Professionelt udseende: PDF-filer giver et professionelt udseende dokument, som er let at læse og udskrive. Dette kan være vigtigt, hvis dataene skal præsenteres for interessenter eller kunder.

Tilgængelighed: Eksport af data i flere forskellige formater giver brugerne mulighed for at vælge det format, der fungerer bedst for dem. Nogle brugere foretrækker f.eks. at arbejde med Excel, mens andre måske foretrækker at bruge PDF.

Sikkerhedskopiering: Eksport af data som Excel eller PDF giver en sikkerhedskopi af dataene, hvis der skulle opstå problemer med webapplikationen. Dette sikrer, at dataene kan tilgås, selv hvis programmet ikke er tilgængeligt, eller dataene går tabt.

Fordele ved en webapplikation

Fordele ved en webapplikation 21. februar 2023
Forfatter: Charlie Schmidt

Webapplikationer har flere fordele i forhold til traditionelle desktopapplikationer, bl.a:

Tilgængelighed: Webapplikationer kan tilgås hvor som helst i verden, så længe der er en internetforbindelse, hvilket gør dem mere tilgængelige end desktopapplikationer.

Platformsuafhængighed: Webapplikationer kan køre på enhver enhed med en webbrowser, uanset styresystem, hvilket gør dem mere platformsuafhængige end desktopapplikationer.

Nem vedligeholdelse og opdateringer: Webapplikationer kan opdateres og vedligeholdes centralt, uden at brugerne behøver at downloade og installere opdateringer på deres enheder.

Skalerbarhed: Webapplikationer kan nemt skaleres for at imødekomme et stigende antal brugere, hvilket gør dem mere skalerbare end desktopapplikationer.

Omkostningseffektivitet: Webapplikationer kræver færre hardware- og softwareressourcer end desktopapplikationer, hvilket gør dem mere omkostningseffektive at udvikle og implementere.

Samarbejde: Webapplikationer er ideelle til samarbejde mellem brugere, så flere brugere kan arbejde sammen på det samme projekt i realtid.

Analyse og datasporing: Webapplikationer giver udviklere mulighed for at spore brugeradfærd og indsamle data, som kan bruges til at forbedre applikationen og give bedre brugeroplevelser.

Samlet set giver webapplikationer en række fordele i forhold til traditionelle desktopapplikationer, især med hensyn til tilgængelighed, platformsuafhængighed og omkostningseffektivitet.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Om at bruge databaser online

Om at bruge databaser online 19. februar 2023
Forfatter: Gordon Mcdonald

Det er blevet mere og mere almindeligt at bruge databaser online i de seneste år, efterhånden som flere og flere virksomheder og enkeltpersoner flytter deres aktiviteter og data til skyen. Online-databaser giver flere fordele, f.eks. øget tilgængelighed, lettere samarbejde og forbedret sikkerhed.

En af de største fordele ved at bruge en onlinedatabase er, at den kan tilgås fra et hvilket som helst sted med en internetforbindelse. Det betyder, at brugerne kan arbejde på de samme data fra forskellige steder, hvilket gør det lettere at samarbejde og dele oplysninger. Online databaser kan også tilgås fra en række forskellige enheder, herunder stationære computere, bærbare computere, tablets og smartphones, hvilket kan forbedre produktiviteten og fleksibiliteten.

En anden fordel ved onlinedatabaser er, at de ofte er mere sikre end traditionelle on-premises databaser. Online-databaser er typisk hostet på sikre servere i datacentre, som har flere lag af fysiske og digitale sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte mod uautoriseret adgang, databrud og andre sikkerhedstrusler. Online-databaser kan også sikkerhedskopieres og replikeres flere steder, hvilket giver yderligere redundans og beskyttelse mod tab af data.

Ud over disse fordele leveres online-databaser ofte med en række værktøjer og funktioner, der gør det lettere at arbejde med data, f.eks. visuelle forespørgselsbyggere, træk-og-slip-grænseflader og indbyggede analyse- og rapporteringsværktøjer. Mange onlinedatabaser tilbyder også integrationer med anden software og tjenester, f.eks. CRM-systemer, projektstyringsværktøjer og regnskabssoftware, hvilket kan strømline arbejdsgange og forbedre effektiviteten.

Der findes mange online databaseplatforme, lige fra enkle databaser i regnearksstil til mere avancerede systemer, der understøtter SQL-forespørgsler, triggers og lagrede procedurer. Nogle populære online databaseplatforme omfatter Google Sheets, Airtable, QuickBase og Salesforce. Når du vælger en online databaseplatform, er det vigtigt at overveje faktorer som omkostninger, skalerbarhed, sikkerhed og brugervenlighed samt eventuelle specifikke funktioner eller integrationer, der kan være nødvendige for dit brugsscenarie.

Om asp.net

Om asp.net 20. februar 2023
Forfatter: Jeremy Holden

ASP.NET er en ramme for webapplikationer udviklet af Microsoft, som gør det muligt for udviklere at opbygge dynamiske webapplikationer og -tjenester. Det er en del af den større .NET-ramme, som udgør en platform til udvikling af en lang række applikationer, herunder desktop-, mobil- og webapplikationer.

ASP.NET giver udviklere mulighed for at bruge en række programmeringssprog, herunder C#, Visual Basic og F#, til at oprette webapplikationer, der kan køre på Windows-, macOS- og Linux-servere. Det giver også en række funktioner og værktøjer, der gør det nemt at udvikle og implementere webapplikationer, f.eks. indbygget godkendelse og autorisering, caching og understøttelse af forskellige datakilder.

En af de vigtigste funktioner i ASP.NET er dens MVC-arkitektur (Model-View-Controller), som opdeler programmet i tre hovedkomponenter: modellen, som repræsenterer data og forretningslogik, visningen, som definerer, hvordan dataene præsenteres for brugeren, og controlleren, som håndterer brugerinput og kommunikerer med modellen og visningen. Denne arkitektur gør det lettere at udvikle og vedligeholde komplekse webapplikationer.

ASP.NET indeholder også Web Forms-rammen, som giver en mere traditionel tilgang til webudvikling, hvor udviklerne kan oprette websider ved hjælp af træk-og-slip-værktøjer og server-side kontroller.

Alt i alt er ASP.NET en kraftfuld og alsidig ramme for webapplikationer, der giver udviklerne de værktøjer og funktioner, de har brug for til at skabe dynamiske, skalerbare og sikre webapplikationer.

Omkostningsfordelen ved at flytte en MS-Access-database ind i skyen

Omkostningsfordelen ved at flytte en MS-Access-database ind i skyen 20. februar 2023
Forfatter: Jürgen Maier

Flytning af en MS-Access-database i skyen kan give virksomheder flere omkostningsmæssige fordele, herunder:

Reducerede hardwareomkostninger: Ved at flytte MS-Access-databasen til skyen kan virksomheder reducere behovet for hardware og infrastruktur på stedet, f.eks. servere og lagerenheder. Dette kan resultere i betydelige omkostningsbesparelser for virksomheder, da de ikke længere behøver at investere i og vedligeholde dyr hardware.

Lavere vedligeholdelsesomkostninger: Med cloud-baserede MS-Access-databaser kan virksomheder reducere de vedligeholdelses- og supportomkostninger, der er forbundet med administration af hardware og software på stedet. Cloud-udbyderen er ansvarlig for at administrere og vedligeholde hardware og infrastruktur, så virksomhederne kan fokusere på deres kerneaktiviteter.

Øget skalerbarhed: Cloud-baserede MS-Access-databaser kan skaleres op eller ned afhængigt af virksomhedens behov. Det betyder, at virksomheder kan tilføje eller fjerne ressourcer efter behov uden at skulle investere i yderligere hardware eller infrastruktur.

Forbedret sikkerhed: Cloud-udbydere tilbyder avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte MS-Access-databaser mod uautoriseret adgang og databrud. Dette omfatter firewalls, systemer til registrering og forebyggelse af indbrud og datakryptering. Cloud-udbydere har også dedikerede teams til at overvåge og reagere på sikkerhedstrusler.

Forbedret tilgængelighed: Cloud-baserede MS-Access-databaser kan tilgås fra et hvilket som helst sted med en internetforbindelse, hvilket kan forbedre produktiviteten og samarbejdet. Dette kan også resultere i omkostningsbesparelser ved at reducere behovet for on-premise hardware og infrastruktur.

Samlet set kan flytning af en MS-Access-database til skyen give virksomheder betydelige omkostningsfordele, herunder reducerede hardware- og vedligeholdelsesomkostninger, øget skalerbarhed, forbedret sikkerhed og forbedret tilgængelighed.

Historien om MS-Access

Historien om MS-Access 19. februar 2023
Forfatter: James Smith

Microsoft Access, eller blot Access, er et relationelt databaseadministrationssystem udviklet af Microsoft. Det blev første gang udgivet i november 1992 som en del af Microsoft Office-pakken og har siden da gennemgået flere større versioner, hvoraf den seneste er Access 2019, der blev udgivet i 2018.

Ideen til Access begyndte i slutningen af 1980'erne, da Microsoft indså, at mange af dets kunder brugte Excel-regneark til at gemme og administrere data. Regneark var imidlertid ikke velegnede til at håndtere store datamængder, og kunderne efterspurgte en mere robust løsning. Som svar herpå dannede Microsoft et team, der skulle udvikle et nyt databaseadministrationssystem, som ville være lettere at bruge end de eksisterende produkter på markedet, såsom Oracle og SQL Server.

Holdet blev ledet af Alan Cooper, som tidligere havde skabt det populære programmeringssprog Visual Basic. Den første version af Access blev frigivet i 1992, og det blev en øjeblikkelig succes. Access var et mere brugervenligt databaseadministrationssystem end konkurrenterne, og det blev hurtigt populært blandt små virksomheder og ikke-tekniske brugere, som havde brug for en måde at administrere deres data på uden at være afhængige af it-afdelinger.

I årenes løb har Access gennemgået mange ændringer og forbedringer. I slutningen af 1990'erne introducerede Microsoft et nyt databaseformat kaldet Access Data Project (ADP), som gjorde det muligt for Access at oprette forbindelse til SQL Server-databaser. Dette gav Access-brugerne mulighed for at oprette kraftfulde klient-server-programmer, og det var med til at positionere Access som et mere seriøst databaseadministrationssystem.

I begyndelsen af 2000'erne introducerede Microsoft en ny version af Access, kaldet Access 2002 (også kendt som Access XP), som indeholdt en række nye funktioner, f.eks. muligheden for at oprette dataadgangssider, der kunne offentliggøres på internettet. Access 2003, der blev udgivet i 2003, introducerede en ny grænseflade, der gjorde det lettere at arbejde med komplekse databaser.

I de seneste år har Microsoft fortsat med at opdatere Access med nye funktioner og muligheder. Access 2010, der blev udgivet i 2010, introducerede en ny funktion kaldet "Webdatabaser", som gjorde det muligt for brugerne at oprette databaser, der kunne offentliggøres på nettet ved hjælp af SharePoint. Access 2013 introducerede en ny app-model, som gjorde det muligt for brugerne at oprette og udrulle Access-webapps til SharePoint Online, og Access 2016 introducerede flere nye funktioner, der havde til formål at forbedre brugeroplevelsen og gøre det lettere at arbejde med data.

På trods af fremkomsten af andre databaseadministrationssystemer som MySQL og PostgreSQL er Access fortsat et populært værktøj for små virksomheder og ikke-tekniske brugere, der har brug for en enkel måde at administrere deres data på.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Historien om MS-SQL server

Historien om MS-SQL server 19. februar 2023
Forfatter: Allan Robinson

Microsoft SQL Server, almindeligvis kendt som SQL Server, er et relationelt databaseadministrationssystem udviklet af Microsoft. Historien om SQL Server begyndte i slutningen af 1980'erne, da Microsoft indså, at der var en stigende efterspørgsel efter et databaseadministrationssystem, der kunne køre på Windows-platformen.

I 1988 slog Microsoft sig sammen med Sybase, et firma, der allerede havde udviklet et succesfuldt databaseadministrationssystem kaldet Sybase SQL Server, for at skabe en version af SQL Server til Windows. Den første version af SQL Server blev frigivet i 1989, og det var i det væsentlige en tilpasning af Sybase SQL Server til Windows-platformen.

I løbet af de næste par år fortsatte Microsoft samarbejdet med Sybase om at udvikle nye versioner af SQL Server, og produktet blev mere og mere populært blandt Windows-brugere. I midten af 1990'erne gik Microsoft og Sybase imidlertid fra hinanden, og Microsoft besluttede at udvikle sin egen version af SQL Server fra bunden.

Den første version af Microsofts SQL Server, kaldet SQL Server 6.0, blev udgivet i 1995. Den var et stort skridt fremad for produktet, da den indeholdt mange nye funktioner, som ikke var tilgængelige i de tidligere Sybase-baserede versioner. SQL Server 6.0 var også den første version af SQL Server, der var fuldt integreret med Windows, og den indeholdt mange ydelsesforbedringer, der gjorde den til et hurtigere og mere effektivt databaseadministrationssystem.

I slutningen af 1990'erne fortsatte Microsoft med at udvikle SQL Server, og det blev et populært valg til store virksomhedsapplikationer i stor skala. SQL Server 7.0, der blev udgivet i 1998, indeholdt en række nye funktioner, der gjorde det lettere at bruge og mere skalerbart, herunder understøttelse af distribuerede transaktioner, online backup og restore samt forbedret optimering af forespørgsler.

I 2000 udgav Microsoft SQL Server 2000, som indeholdt endnu flere nye funktioner, f.eks. understøttelse af XML og mulighed for at skalere en database ved at klynge flere servere. SQL Server 2005, der blev udgivet i 2005, var en større version, der indeholdt en ny forespørgselsmotor, understøttelse af partitionering og mange andre forbedringer.

Efterfølgende udgivelser af SQL Server er fortsat med at forbedre produktet med nye funktioner som f.eks. understøttelse af in-memory-databaser, forbedret ydeevne og skalerbarhed samt forbedrede sikkerhedsfunktioner. I dag anvendes SQL Server i vid udstrækning i virksomhedsapplikationer og anses for at være et af de førende databaseadministrationssystemer på markedet.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Hvad sker der, når den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, forlader virksomheden

Hvad sker der, når den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, forlader virksomheden 26. februar 2023
Forfatter: Charlie Schmidt

Når den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, forlader virksomheden, kan der være flere udfordringer og risici forbundet hermed, f.eks:

Begrænset teknisk support: Virksomheden kan opleve en mangel på teknisk support for MS-Access-applikationen, da den person, der programmerede den, måske har været det primære kontaktpunkt for eventuelle problemer eller spørgsmål. Dette kan resultere i forsinkelser i løsningen af tekniske problemer og påvirke forretningsdriften.

Begrænset overførsel af viden: Den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, kan have en unik viden og ekspertise, som ikke er dokumenteret eller delt med andre i organisationen. Dette kan resultere i begrænset vidensoverførsel, hvilket gør det vanskeligt for andre at vedligeholde eller opdatere applikationen.

Sikkerhedsrisici: Hvis den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, har haft adgang til følsomme data, kan der være sikkerhedsrisici forbundet hermed, hvis vedkommende forlader virksomheden. De kan stadig have adgang til applikationen og dataene, og der er risiko for, at de kan bruge eller dele dataene på en uhensigtsmæssig måde.

Begrænset mulighed for at opdatere eller forbedre applikationen: Hvis den person, der har programmeret MS-Access-applikationen, forlader virksomheden, kan der være begrænsede muligheder for at opdatere eller forbedre applikationen i fremtiden. Dette kan resultere i, at applikationen bliver forældet og vanskelig at vedligeholde.

For at mindske disse risici er det vigtigt for virksomheder at have ordentlig dokumentation og processer på plads for at sikre, at viden deles og overføres mellem teammedlemmer. Det kan også være en fordel at søge hjælp hos en tredjepartsleverandør eller konsulent, som har erfaring med udvikling af MS-Access-applikationer og kan yde teknisk support og ekspertise. Derudover er det vigtigt at have ordentlige sikkerhedsforanstaltninger på plads, f.eks. begrænsning af adgangen til følsomme data og tilbagekaldelse af adgangen for medarbejdere, der forlader virksomheden.

Hvad er en web-app

Hvad er en web-app 23. februar 2023
Forfatter: George Brown

En webapp eller webapplikation er en softwareapplikation, der tilgås via en webbrowser eller en webbaseret grænseflade. I modsætning til traditionelle desktopapplikationer behøver webapps ikke at blive installeret på en brugers enhed, men kan tilgås via et netværk eller internettet.

Webapplikationer kan udvikles til en række forskellige formål, herunder e-handel, sociale netværk, indholdsstyring og produktivitetsværktøjer. De omfatter typisk en klient-server-arkitektur, hvor klienten er webbrowseren, og serveren leverer data og applikationslogik.

Webapplikationer er designet til at være platformsuafhængige, hvilket betyder, at de kan tilgås fra enhver enhed med en internetforbindelse og en kompatibel browser. De giver også fordele som f.eks. nem implementering, automatiske opdateringer og mulighed for at udnytte cloud computing-ressourcer.

Generelt set er webapps en stadig mere populær måde at levere softwareapplikationer til brugerne på grund af deres tilgængelighed, brugervenlighed og lave udviklings- og vedligeholdelsesomkostninger.

Hvad er asp.net webformularer

Hvad er asp.net webformularer 23. februar 2023
Forfatter: Christine Smith

ASP.NET Web Forms er en ramme for webapplikationer udviklet af Microsoft, som gør det muligt for udviklere at oprette dynamiske websider ved at opbygge serversideapplikationer ved hjælp af et omfattende sæt kontroller, serverkontroller og brugerkontroller.

ASP.NET Web Forms er designet til at abstrahere mange af de komplekse aspekter af opbygningen af webapplikationer, så udviklerne kan fokusere på at opbygge funktionalitet og funktioner i stedet for at bekymre sig om detaljerne på lavt niveau i forbindelse med HTTP-forespørgsler, tilstandsstyring og andre aspekter af webudvikling.

Rammerne understøtter brugen af forskellige programmeringssprog som C# og VB.NET, og de indeholder et omfattende sæt værktøjer til opbygning af komplekse webapplikationer med funktioner som databinding, validering, autentificering og godkendelse. ASP.NET Web Forms understøtter også brugen af Master Pages, som giver udviklerne mulighed for at skabe et ensartet udseende på hele webstedet.

Alt i alt er ASP.NET Web Forms en effektiv ramme for webapplikationer, der kan hjælpe udviklere med at opbygge dynamiske, funktionsrige websteder hurtigt og nemt.

Hvad er browser cross platform kompatibilitet

Hvad er browser cross platform kompatibilitet 23. februar 2023
Forfatter: Gabi Bauer

Browserkompatibilitet på tværs af platforme henviser til en webapplikations eller et websteds evne til at fungere korrekt på tværs af flere webbrowsere og operativsystemer (OS).

Forskellige webbrowsere, f.eks. Chrome, Firefox, Safari og Edge, har deres egne renderingsmotorer og viser webindholdet forskelligt. Desuden kan webindhold opføre sig forskelligt på forskellige operativsystemer, f.eks. Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

For at sikre browserkompatibilitet på tværs af platforme skal webudviklere designe og teste deres applikationer eller websteder på forskellige browsere og operativsystemer for at sikre, at de fungerer korrekt på alle platforme. Dette kan indebære anvendelse af webstandarder og bedste praksis, skrivning af kode, der fungerer konsekvent på tværs af forskellige browsere, og brug af værktøjer og teknikker til at teste kompatibiliteten.

Kompatibilitet på tværs af platforme er vigtig, fordi brugerne kan få adgang til webindhold fra en række forskellige enheder og platforme, og de forventer, at indholdet fungerer korrekt, uanset hvilken browser eller hvilket operativsystem de bruger. Hvis man ikke sikrer kompatibilitet på tværs af platforme, kan det resultere i en dårlig brugeroplevelse, tabte kunder og tabte indtægter.

Hvorfor er virksomheder glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen

Hvorfor er virksomheder glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen 26. februar 2023
Forfatter: George Brown

Der er flere grunde til, at virksomheder kan være glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen:

Tilgængelighed: Ved at køre en MS-Access-applikation i skyen kan den tilgås hvor som helst med en internetforbindelse. Dette giver medarbejderne mulighed for at arbejde eksternt eller på farten, hvilket kan øge produktiviteten og samarbejdet.

Skalerbarhed: Cloud-baserede MS-Access-applikationer kan nemt skaleres op eller ned afhængigt af virksomhedens behov. Det betyder, at virksomheder kan tilføje eller fjerne ressourcer efter behov uden at skulle investere i yderligere hardware eller infrastruktur.

Reducerede omkostninger: Kørsel af en MS-Access-applikation i skyen kan resultere i omkostningsbesparelser for virksomheder. De behøver ikke længere at investere i og vedligeholde hardware og infrastruktur på stedet, f.eks. servere og lagerenheder. Dette kan resultere i lavere hardware- og vedligeholdelsesomkostninger samt et lavere energiforbrug.

Forbedret sikkerhed: Cloud-udbydere tilbyder avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte MS-Access-applikationer mod uautoriseret adgang og databrud. Dette omfatter firewalls, systemer til registrering og forebyggelse af indbrud samt datakryptering. Cloud-udbydere har også dedikerede teams til at overvåge og reagere på sikkerhedstrusler.

Forbedret samarbejde: Ved at køre en MS-Access-applikation i skyen kan den tilgås af flere brugere samtidig. Dette kan forbedre samarbejdet og teamarbejdet, da flere medarbejdere kan arbejde på samme applikation på samme tid.

Samlet set kan det give flere fordele for virksomheder at køre en MS-Access-applikation i skyen, herunder øget tilgængelighed og skalerbarhed, reducerede omkostninger, forbedret sikkerhed og forbedret samarbejde.

Hvorfor bruges JavaScript i frontend-webapplikationer

Hvorfor bruges JavaScript i frontend-webapplikationer 28. februar 2023
Forfatter: James Smith

Der er flere grunde til, at JavaScript bruges i frontend-webapplikationer:
 • Interaktivitet: JavaScript giver webudviklere mulighed for at skabe interaktive brugergrænseflader, der reagerer på brugerens input. Med JavaScript kan webapplikationer udføre handlinger som f.eks. at reagere på klik, vise popup-dialoger og opdatere indholdet på siden uden at kræve en opdatering af hele siden.
 • Dynamisk indhold: JavaScript giver webudviklere mulighed for dynamisk at opdatere og ændre indholdet på en webside på baggrund af brugerinteraktioner og andre faktorer. Dette gør det muligt at skabe dynamiske og responsive webapplikationer, der giver en mere engagerende brugeroplevelse.
 • Kompatibilitet på tværs af platforme: JavaScript er et meget udbredt programmeringssprog, der understøttes af alle større webbrowsere, hvilket gør det til et ideelt valg til udvikling af webapplikationer, der fungerer på tværs af flere platforme og enheder.
 • Behandling på klientsiden: Ved at køre kode på klientsiden (dvs. i brugerens webbrowser) kan JavaScript aflaste serveren for nogle af behandlings- og renderingsopgaverne, hvilket kan bidrage til at forbedre webapplikationers ydeevne og skalerbarhed.
 • Biblioteker og rammer fra tredjepart: Der findes mange JavaScript-biblioteker og -rammer fra tredjeparter, som kan bidrage til at forenkle og fremskynde udviklingen af webapplikationer. Eksempler herpå er jQuery, React, Angular og Vue.js.
Alt i alt er JavaScript et alsidigt og kraftfuldt programmeringssprog, der spiller en afgørende rolle i udviklingen af moderne frontend-webapplikationer.

Programmeringseksempler

Eksempel på hvordan du kan oprette forbindelse til OpenAI API ved hjælp af VB.NET

Eksempel på hvordan du kan oprette forbindelse til OpenAI API ved hjælp af VB.NET 5. marts 2023
Forfatter: Gordon Mcdonald

Imports System.Net.Http

Imports System.Text.Json

Public Class OpenAI_API_Client
    Private _apiKey As String
    Private _httpClient As HttpClient
    Private _baseUrl As String = "https://api.openai.com/v1"
    Public Sub New(apiKey As String)
        _apiKey = apiKey
        _httpClient = New HttpClient()
        _httpClient.DefaultRequestHeaders.Authorization = New System.Net.Http.Headers.AuthenticationHeaderValue("Bearer", _apiKey)
    End Sub

    Public Async Function GetCompletion(prompt As String, model As String) As Task(Of String)
        Dim requestBody As New With {
            .prompt = prompt,
            .model = model,
            .max_tokens = 50,
            .temperature = 0.5,
            .n = 1,
            .stop = Nothing
        }

        Dim requestBodyJson = JsonSerializer.Serialize(requestBody)
        Dim response = Await _httpClient.PostAsync($"{_baseUrl}/completions", New StringContent(requestBodyJson, Encoding.UTF8, "application/json"))
        response.EnsureSuccessStatusCode()
        Dim responseBody = Await response.Content.ReadAsStringAsync()
        Dim responseObject = JsonSerializer.Deserialize(Of Object)(responseBody)
        Dim choices = responseObject("choices")(0)
        Return choices("text")

    End Function

End Class

To use this class, you can create an instance of the OpenAI_API_Client class with your API key and then call the GetCompletion method with the prompt and model name to generate text completion:
Dim client As New OpenAI_API_Client("")
Dim prompt = "Once upon a time"
Dim model = "text-davinci-002"
Dim completion = Await client.GetCompletion(prompt, model)
Console.WriteLine(completion)

This example uses the System.Net.Http namespace to make HTTP requests to the OpenAI API and the System.Text.Json namespace to serialize and deserialize JSON data./div>

Hvordan du kan oprette forbindelse til OneDrive ved hjælp af VB.NET

Hvordan du kan oprette forbindelse til OneDrive ved hjælp af VB.NET 5. marts 2023
Forfatter: Allan Robinson

Imports Microsoft.Identity.Client
Imports Microsoft.Graph
Imports Microsoft.Graph.Auth

Public Class OneDrive_Client
Private _graphClient As GraphServiceClient
Public Async Function AuthenticateAndConnect(clientId As String, tenantId As String, username As String, password As String, scopes As String()) As Task
Dim publicClientApp As IPublicClientApplication = PublicClientApplicationBuilder _
.Create(clientId) _
.WithAuthority(AzureCloudInstance.AzurePublic, tenantId) _
.Build()
Dim authProvider As UsernamePasswordProvider = New UsernamePasswordProvider(publicClientApp, scopes, username, password)
_graphClient = New GraphServiceClient(authProvider)
End Function

Public Async Function ListDriveItems() As Task(Of List(Of DriveItem))
Dim driveItems = Await _graphClient.Me.Drive.Root.Children.Request().GetAsync()
Return driveItems.ToList()
End Function
End Class
To use this class, you can create an instance of the OneDrive_Client class and call the AuthenticateAndConnect method with your client ID, tenant ID, username, password, and the desired scopes for the application. Then, you can call the ListDriveItems method to retrieve a list of DriveItems from your OneDrive:
Dim client As New OneDrive_Client()
Dim clientId = ""
Dim tenantId = ""
Dim username = ""
Dim password = ""
Dim scopes = {"https://graph.microsoft.com/.default"}
Await client.AuthenticateAndConnect(clientId, tenantId, username, password, scopes)
Dim driveItems = Await client.ListDriveItems()
For Each item In driveItems
Console.WriteLine(item.Name)
Next

This example uses the Microsoft Graph SDK to access the OneDrive API and the Microsoft Identity Client SDK to authenticate the user. You need to create a Microsoft Azure AD application and obtain a client ID and tenant ID to use this example.