Vores samling af vores artikler om Web App Cloud teknologien

Web App Cloud teknologien

Hvordan migrerer du en asp.net-applikation til Azure?
Hvordan migrerer du en asp.net-applikation til Azure? 31. marts 2023
af: Michael Brown, Quality Assurance and Software Engineer
Hvordan migrerer du en asp.net-applikation til Azure?

Migrationen er en ASP.NET-anvendelse til Azure er en enkelt skrift, som blev udgivet i følgende:

Bestimmen der Anforderungen der Anwendung: Der erste Schritt bedsteht darin, die Anforderungen der Anwendung zu bestimmen, einschließlich ihrer Abhängigkeiten, Datenbanken und aller von ihr verwendeten Drittanbieterdienste. Dies hilft Ihnen bei der Auswahl der geeigneten Azure-Ressourcen zur Bereitstellung der Anwendung.

Erstellen ene Azure-Kontos: Wenn Sie endnu kein Azure-Konto harben, können Sie enes erstellen, indem Sie die Azure-Website besuchen and sich anmelden. Sobald Sie en Konto haveben, können Sie ene Azure-Ressourcengruppe erstellen, um Ihre Anwendung zu hosten.

Opret en Azure-App-Dienst: En Azure-App-Dienst er en fuldstændig forvaltet platform for Bereitstellung af Webanvendungen. Du kan bruge en App-Dienst i Azure-Portal til at oprette og oprette en konfiguration baseret på Anforderungen Ihrer Anwendung auswählen.

Bereitstellen der Anvendung: Sobald Sie en app-Dienst erstellt haveben, können Sie Ihre ASP.NET-Anwendung mithilfe diverse Bereitstellungsoptionen med FTP, Git eller Visual Studio auf Azure bereitstellen. Sie können den Bereitstellungsprozess auch mithilfe von Azure DevOps automatisering.

Konfigurerer anvendelse: Nach dem Bereitstellen der Anvendung müssen Sie sie möglicherweise so configurieren, that sie mit Azure-Ressourcen wie Datenbanken und Speicher functioniert. Sie können dies tun, indem Sie die Verbindungszeichenfolgen und Konfigurationsdateien der Anwendung aktualisieren.

Skalieren der Anvendung: Azure bietet forskellige Optionen til Skalieren Ihrer Anwendung, einschließlich Skalieren nach oben eller außen. Das Hochskalieren umfasst eine Erhöhung der für Ihren App-Dienst zugewiesenen Ressourcen, while das Skalieren nach außen das Hinzufügen weiterer Instanzen der Anwendung zur Bewältigung des erhöhten Datenverkehrs umfasst.

Überwachen der Anwendung: Azure bietet verschiedene Überwachungstools, mit denen Sie die Gesundheit und Leistung Ihrer Anwendung überwachen können. Sie können Warnungen configurieren, um Sie über Probleme to informieren, and Logs and Metriken zur Fehlerbehebung von Problemen verwenden.

Sammenfattet erfordert migration ener ASP.NET-Anvendung til Azure das Erstellen enes App-Diensts, die Bereitstellung der Anwendung, die Konfiguration, um mit Azure-Ressourcen til arbeiten, das Skalieren ved Bedarf og die Überwachung ihrer Leistung.

Hvilken type hostingudbydere er der til at hoste en asp.net-applikation?
Hvilken type hostingudbydere er der til at hoste en asp.net-applikation? 3. april 2023
af: John Smith, CEO
Hvilken type hostingudbydere er der til at hoste en asp.net-applikation?

Der findes flere typer hostingudbydere, der kan bruges til at hoste en ASP.NET-applikation. Her er et par eksempler:

  • Shared Hosting: Denne type hosting indebærer, at serverressourcerne deles med andre websteder. Det er en omkostningseffektiv løsning, men ressourcerne kan være begrænsede, hvilket kan påvirke applikationens ydeevne.
  • VPS-hosting (Virtual Private Server): VPS-hosting giver mere kontrol over servermiljøet og dedikerede ressourcer til webstedet. Dette kan føre til bedre ydeevne og sikkerhed.
  • Dedikeret serverhosting: Ved dedikeret hosting har webstedet adgang til en hel server, hvilket giver maksimal kontrol og fleksibilitet over servermiljøet. Det er den dyreste hostingmulighed, men den giver den bedste ydelse og sikkerhed.
  • Cloud Hosting: Cloudhosting giver en fleksibel og skalerbar hostingløsning, hvor ressourcerne tildeles dynamisk baseret på webstedets behov. Dette kan være en omkostningseffektiv løsning for websteder med varierende trafik og ressourcebehov.
  • Administreret hosting: Administrerede hostingudbydere tager sig af de tekniske aspekter af hosting, herunder servervedligeholdelse og sikkerhedsopdateringer, så webstedsejere kan fokusere på at drive deres applikation.

Når du vælger en hostingudbyder, er det vigtigt at overveje faktorer som f.eks. ydeevne, pålidelighed, sikkerhed, support og omkostninger, og at sikre, at udbyderen understøtter ASP.NET og den nødvendige version af .NET-rammen.

Hvad er Microsoft Azure-tjenester
Hvad er Microsoft Azure-tjenester 12. maj 2023
af: Jeff Barley, Head of Development
Hvad er Microsoft Azure-tjenester

Microsoft Azure Services er en cloud computing-platform, der tilbyder en bred vifte af tjenester til opbygning, implementering og administration af applikationer og tjenester via et globalt netværk af datacentre. Azure blev lanceret i februar 2010 og er siden da vokset til at blive en af de mest populære cloud computing-platforme, der tilbyder en lang række tjenester til virksomheder af alle størrelser.

Azure tilbyder et stort udvalg af tjenester, herunder virtuelle maskiner, lagring, databaser, netværk, analyser, maskinlæring og meget mere. Disse tjenester kan bruges til en række forskellige formål, herunder hosting af websites, datalagring og analyse af data, appudvikling og meget mere.

En af de vigtigste fordele ved Azure er dets fleksibilitet. Virksomheder kan vælge mellem en række tjenester og kun betale for det, de har brug for. Azure tilbyder også en pay-as-you-go-model, hvilket betyder, at virksomheder kan skalere op eller ned efter behov uden at skulle bekymre sig om omkostningerne ved ekstra hardware eller infrastruktur.

En anden fordel ved Azure er integrationen med andre Microsoft-værktøjer og -tjenester, f.eks. Office 365 og Dynamics 365. Dette giver virksomheder mulighed for problemfrit at integrere deres eksisterende arbejdsgange med Azure og drage fordel af platformens muligheder uden at skulle lære et nyt sæt værktøjer.

Azure er også meget sikker med indbyggede sikkerhedsfunktioner som f.eks. rollebaseret adgangskontrol, kryptering og netværkssikkerhedsgrupper. Derudover er Azure i overensstemmelse med forskellige lovmæssige standarder, herunder HIPAA, GDPR og ISO 27001, hvilket gør den velegnet til brug i stærkt regulerede brancher som f.eks. sundhedssektoren og finanssektoren.

Afslutningsvis kan det konkluderes, at Microsoft Azure Services er en cloud computing-platform, der tilbyder en bred vifte af tjenester til virksomheder af alle størrelser. Dens fleksibilitet, skalerbarhed, integration med andre Microsoft-værktøjer og høje sikkerhedsniveau gør den til et populært valg for virksomheder, der ønsker at drage fordel af fordelene ved cloud computing.

Hvad er Amazon AWS Services
Hvad er Amazon AWS Services 12. maj 2023
af: Jason Clarkson, Sales and customer Relations
Hvad er Amazon AWS Services

Amazon Web Services (AWS) er en cloud computing-platform, der leverer en lang række tjenester til enkeltpersoner, organisationer og regeringer over hele verden. AWS, der blev lanceret i 2006, er blevet en af de førende udbydere af cloud-tjenester og tilbyder en omfattende pakke af værktøjer til lagring, beregning, analyse, database, netværk, sikkerhed og meget mere.

Nogle af de vigtigste AWS-tjenester omfatter:

Elastic Compute Cloud (EC2): En webtjeneste, der giver resizable compute-kapacitet i skyen.

Simple Storage Service (S3): En objektlagringstjeneste, der tilbyder branchens førende skalerbarhed, datatilgængelighed, sikkerhed og ydeevne.

Lambda: En serverløs beregningstjeneste, der kører kode som svar på begivenheder og automatisk administrerer de beregningsressourcer, som koden kræver.

Relationel databasetjeneste (RDS): En fuldt administreret databasetjeneste, der gør det nemt at oprette, drive og skalere en relationel database i skyen.

Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS): En fuldt administreret Kubernetes-tjeneste, der gør det nemt at implementere, administrere og skalere containeriserede applikationer ved hjælp af Kubernetes.

Amazon Simple Queue Service (SQS): En fuldt administreret beskedkøtjeneste, der gør det muligt at afkoble og skalere mikrotjenester, distribuerede systemer og serverløse applikationer.

Elastic Load Balancing (ELB): En tjeneste, der automatisk fordeler indgående programtrafik på flere mål, f.eks. Amazon EC2-instanser, containere og IP-adresser.

Amazon CloudFront: Et content delivery network (CDN), der på sikker vis leverer data, videoer, applikationer og API'er til kunder globalt med lav latenstid og høje overførselshastigheder.

Amazon Route 53: En skalerbar og meget tilgængelig DNS-tjeneste, der hjælper med at dirigere slutbrugere til internetapplikationer.

Amazon Glacier: En billig cloud-lagringstjeneste til dataarkivering og langtidsbackup.

AWS tilbyder en pay-as-you-go prismodel for sine tjenester, hvilket betyder, at kunderne kun betaler for de tjenester, de bruger, og at de kan skalere op eller ned i takt med, at deres behov ændrer sig. Platformen tilbyder også robuste sikkerhedsfunktioner, overensstemmelsescertificeringer og et globalt netværk af datacentre for at sikre høj tilgængelighed og lav latenstid for kunder over hele verden.

Alt i alt har AWS revolutioneret den måde, hvorpå organisationer opbygger, implementerer og administrerer deres it-infrastruktur, hvilket gør det muligt for dem at innovere hurtigere, reducere omkostningerne og øge fleksibiliteten.

Hvad er Google Web Services
Hvad er Google Web Services 12. maj 2023
af: Lisa Maier, Accounting and Media
Hvad er Google Web Services

Google Web Services er en cloud computing-platform, der tilbyder en række tjenester til opbygning, implementering og skalering af webapplikationer og -tjenester. Platformen blev lanceret første gang i 2008 og er siden blevet en af de førende cloud computing-udbydere i verden.

Google Web Services tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder:

Compute: Google Compute Engine leverer virtuelle maskininstanser, der kører på Googles infrastruktur.

Lagring: Google Cloud Storage tilbyder en fuldt administreret, meget skalerbar objektlagringstjeneste til udviklere og virksomheder.

Databaser: Google Cloud SQL tilbyder en fuldt administreret relationel databasetjeneste, mens Google Cloud Datastore er en NoSQL-dokumentdatabase.

Maskinlæring: Google Cloud Machine Learning: Google Cloud Machine Learning tilbyder et sæt API'er og værktøjer til opbygning og træning af maskinlæringsmodeller.

Netværk: Google Cloud Networking tilbyder en række netværkstjenester, herunder Virtual Private Cloud (VPC), load balancing og DNS.

Analyse: Google Cloud Big Data tilbyder en række tjenester til analyse af store data, herunder BigQuery, Cloud Dataflow og Cloud Dataproc.

Identitets- og adgangsstyring: Google Cloud Identity and Access Management (IAM) giver et samlet identitets- og adgangsstyringssystem til styring af adgangen til Google Cloud-ressourcer.

DevOps: Google Cloud DevOps tilbyder en række tjenester til opbygning, test og implementering af applikationer i Google Cloud.

Ud over disse tjenester tilbyder Google Web Services også en række værktøjer og tjenester til overvågning og administration af applikationer og infrastruktur på platformen. Disse omfatter Stackdriver, som giver mulighed for overvågning, logning og diagnosticering, og Cloud Deployment Manager, som gør det muligt for brugerne at oprette og administrere cloudressourcer ved hjælp af skabeloner.

Sådan sikrer du et program i skyen
Sådan sikrer du et program i skyen 14. maj 2023
af: Lisa Chen, UX/UI Designer
Sådan sikrer du et program i skyen

Sikring af en applikation i skyen er et kritisk aspekt af cloud computing, da det indebærer beskyttelse af data og applikationer mod uautoriseret adgang og angreb. Der er flere skridt, der kan tages for at sikre applikationer i skyen:

Brug stærk autentificering: Implementering af stærke autentifikationsmetoder, f.eks. multi-faktor-autentifikation (MFA), kan hjælpe med at sikre, at kun autoriserede brugere kan få adgang til din applikation.

Krypter data: Ved at kryptere følsomme data kan du beskytte dem mod uautoriseret adgang. Sørg for, at krypteringsnøgler opbevares sikkert, og at de anvendte krypteringsprotokoller er opdaterede.

Brug firewalls: Firewalls kan bruges til at kontrollere netværkstrafikken og forhindre uautoriseret adgang. Overvej at bruge netværksfirewalls, webapplikationsfirewalls og værtsbaserede firewalls til at sikre din applikation.

Brug adgangskontrol: Implementer adgangskontrol for at begrænse adgangen til følsomme data og funktioner. Dette omfatter rollebaseret adgangskontrol, attributbaseret adgangskontrol og obligatorisk adgangskontrol.

Brug overvågning og logning: Overvågning og logning kan hjælpe med at opdage og reagere på sikkerhedshændelser i realtid. Overvåg netværkstrafik, programlogs og systemlogs for at identificere potentielle sikkerhedstrusler.

Opdater og patcher regelmæssigt systemer: Regelmæssig opdatering og patching af software og systemer kan være med til at forhindre, at sikkerhedssårbarheder udnyttes.

Udfør regelmæssige sikkerhedsvurderinger: Udfør regelmæssige sikkerhedsvurderinger for at identificere og afhjælpe eventuelle sikkerhedssårbarheder eller svagheder i dit program.

Gennemfør planer for genopretning efter katastrofer og forretningskontinuitet: Udarbejd og implementer katastrofeberedskabs- og forretningskontinuitetsplaner for at sikre, at din applikation hurtigt kan komme sig efter eventuelle sikkerhedshændelser eller -forstyrrelser.

Det kan konkluderes, at sikring af en applikation i skyen kræver en omfattende tilgang, der omfatter implementering af stærk autentificering, kryptering af data, brug af firewalls, adgangskontrol, overvågning og logning, regelmæssig opdatering og patching af systemer, regelmæssige sikkerhedsvurderinger og implementering af katastrofe- og forretningskontinuitetsplaner.

Hvad er en IaaS cloud-tjeneste
Hvad er en IaaS cloud-tjeneste 16. maj 2023
af: Lisa Chen, UX/UI Designer
Hvad er en IaaS cloud-tjeneste

Infrastruktur som en tjeneste (IaaS) er en cloud computing-tjenestemodel, der leverer computerinfrastruktur som en virtualiseret tjeneste. Denne infrastruktur omfatter computerressourcer som f.eks. servere, lagring og netværk, der kan tilvejebringes og administreres via internettet. I denne artikel vil vi diskutere fordelene ved at bruge IaaS cloud-tjenester.

En af de vigtigste fordele ved IaaS cloud-tjenester er skalerbarhed. Organisationer kan op- eller nedskalere deres computerressourcer alt efter deres forretningsbehov uden at skulle bekymre sig om infrastruktur eller hardware. Denne skalerbarhed gør det muligt for organisationer at justere deres computerressourcer efter behov, hvilket sikrer, at de altid har de nødvendige ressourcer til rådighed til at håndtere deres arbejdsbyrde.

En anden fordel ved IaaS er, at det eliminerer behovet for, at organisationer skal købe og vedligeholde deres egen hardware. I stedet kan organisationer bruge den infrastruktur, som IaaS-leverandøren stiller til rådighed, hvilket reducerer omkostningerne i forbindelse med køb af hardware, vedligeholdelse og opgraderinger. Derudover tilbyder IaaS-udbydere typisk en række forudbyggede skabeloner til populære operativsystemer og applikationer, hvilket gør det nemt for organisationer at komme hurtigt i gang.

IaaS cloud-tjenester tilbyder også høj tilgængelighed og katastrofeberedskabsmuligheder. Med IaaS kan organisationer distribuere deres computerressourcer på flere datacentre, hvilket reducerer risikoen for nedetid på grund af hardwarefejl eller naturkatastrofer. Desuden tilbyder mange IaaS-udbydere automatiske failover-funktioner, hvilket sikrer, at applikationerne forbliver tilgængelige, selv i tilfælde af en fejl.

IaaS cloud-tjenester giver også øget sikkerhed. IaaS-udbydere implementerer typisk avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte deres infrastruktur, herunder firewalls, systemer til registrering og forebyggelse af indbrud og datakryptering. Derudover kan organisationer drage fordel af de sikkerhedsfunktioner, som deres IaaS-leverandør tilbyder, til at sikre deres egne applikationer og data.

Endelig er IaaS cloud-tjenester meget fleksible. Organisationer kan vælge mellem en række forskellige prismodeller, herunder pay-as-you-go og abonnementsbaseret prissætning, for at finde den model, der passer bedst til deres budget og behov. Derudover tilbyder IaaS-udbydere en bred vifte af tjenester, fra grundlæggende computerressourcer til avancerede analyse- og maskinlæringsfunktioner, så organisationer kan opbygge de løsninger, de har brug for.

Sammenfattende kan man sige, at IaaS cloud-tjenester giver mange fordele, herunder skalerbarhed, omkostningsbesparelser, høj tilgængelighed og katastrofeberedskab, sikkerhed og fleksibilitet. Disse fordele gør IaaS til et populært valg for organisationer af alle størrelser og brancher, da det giver den computerinfrastruktur, der er nødvendig for at understøtte deres virksomhed uden byrden af vedligeholdelse og opgraderinger af hardware.

Hvad er en SaaS cloud-tjeneste
Hvad er en SaaS cloud-tjeneste 16. maj 2023
af: Jason Clarkson, Sales and customer Relations
Hvad er en SaaS cloud-tjeneste

SaaS står for "software as a service" og er et paradigme inden for cloud computing, som giver fjernadgang til softwareprogrammer uden at kræve lokal installation eller vedligeholdelse. SaaS er en populær cloud computing-tjeneste på grund af dens tilpasningsevne, skalerbarhed og lave startinvestering.

Brugerne kan få adgang til det hostede program via en webbrowser eller en mobilapp leveret af SaaS-leverandøren. Tjenesteudbyderen håndterer alle fejl, sikkerhedsspørgsmål og vedligeholdelse i forbindelse med brugen af produktet. Der er normalt en månedlig eller årlig medlemskabsafgift, som brugerne skal betale.

Enkelheden ved at bruge SaaS er en af de vigtigste fordele. Softwarens tilgængelighed fra et hvilket som helst sted i verden med en internetforbindelse gør den ideel til distribuerede teams og freelancere. Ud over de andre fordele giver SaaS mulighed for nem skalerbarhed både med hensyn til antallet af brugere og antallet af tilgængelige funktioner, uden at det er nødvendigt at foretage ændringer i den underliggende infrastruktur.

SaaS har også den fordel, at det er billigt. Brugerne sparer penge på hardware og it-infrastruktur, da udbyderen håndterer alle de tekniske elementer i forbindelse med driften af programmet. I stedet betaler kunderne en tilbagevendende pris (enten månedligt, årligt eller begge dele), som skaleres i takt med deres forbrug.

SaaS er også meget tilpasningsdygtigt, idet leverandørerne tilbyder flere konfigurationer, der passer til forskellige virksomheders behov. Leverandørerne kan også gøre det nemt for organisationer at forbinde de forskellige komponenter i deres teknologiske stak ved at tilbyde grænseflader til andre programmer og tjenester.

Det er dog vigtigt at huske, at SaaS ikke er uden ulemper. Da brugerne er afhængige af udbyderen for sikkerhed, effektivitet og tilgængelighed, er det afgørende at vælge med en gennemprøvet tjeneste. Desuden har brugerne måske kun lidt indflydelse på programmets interne funktioner, hvilket kan være problematisk for virksomheder, der har brug for omfattende ændringer.

Når det drejer sig om at strømline en virksomheds softwarearkitektur, er SaaS en meget effektiv cloud computing-tilgang, der giver flere fordele. Det er en go-to for virksomheder af alle størrelser og inden for en lang række områder på grund af dets brugervenlighed, skalerbarhed, lave omkostninger og tilpasningsevne.

Hvorfor er virksomheder glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen
Hvorfor er virksomheder glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen 26. februar 2023
af: Karen Fischer, Office Support and documentation
Hvorfor er virksomheder glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen

Der er flere grunde til, at virksomheder kan være glade for at køre en MS-Access-applikation i skyen:

Tilgængelighed: Ved at køre en MS-Access-applikation i skyen kan den tilgås hvor som helst med en internetforbindelse. Dette giver medarbejderne mulighed for at arbejde eksternt eller på farten, hvilket kan øge produktiviteten og samarbejdet.

Skalerbarhed: Cloud-baserede MS-Access-applikationer kan nemt skaleres op eller ned afhængigt af virksomhedens behov. Det betyder, at virksomheder kan tilføje eller fjerne ressourcer efter behov uden at skulle investere i yderligere hardware eller infrastruktur.

Reducerede omkostninger: Kørsel af en MS-Access-applikation i skyen kan resultere i omkostningsbesparelser for virksomheder. De behøver ikke længere at investere i og vedligeholde hardware og infrastruktur på stedet, f.eks. servere og lagerenheder. Dette kan resultere i lavere hardware- og vedligeholdelsesomkostninger samt et lavere energiforbrug.

Forbedret sikkerhed: Cloud-udbydere tilbyder avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte MS-Access-applikationer mod uautoriseret adgang og databrud. Dette omfatter firewalls, systemer til registrering og forebyggelse af indbrud samt datakryptering. Cloud-udbydere har også dedikerede teams til at overvåge og reagere på sikkerhedstrusler.

Forbedret samarbejde: Ved at køre en MS-Access-applikation i skyen kan den tilgås af flere brugere samtidig. Dette kan forbedre samarbejdet og teamarbejdet, da flere medarbejdere kan arbejde på samme applikation på samme tid.

Samlet set kan det give flere fordele for virksomheder at køre en MS-Access-applikation i skyen, herunder øget tilgængelighed og skalerbarhed, reducerede omkostninger, forbedret sikkerhed og forbedret samarbejde.